Welkom bij Ranzijn tuin & dier hondenschool

Professionele coaches/instructeurs staan voor je klaar om je te begeleiden met het trainen of (her)opvoeden van de hond in een plezierige ambiance op fantastische locaties.

Het is ons streven om je zoveel mogelijk kennis bij te brengen over het functioneren van honden, zodat je de hond optimaal kunt begeleiden tot die fijne en betrouwbare kameraad. Dit doen wij door middel van uniek lesmateriaal en gemotiveerde coaches/instructeurs. Nog nooit was trainen en leren zo leuk! Wij nodigen je van harte uit om eens lang te komen en zelf te zien hoe leuk en leerzaam het is. Ook de gezinsleden zijn van harte welkom!

 

Onze lesmethode

Lijkt dit je niet geweldig? Je hond opvoeden zonder mopperen!
 

Dat kan bij Ranzijn Hondenscholen, wij trainen volgens de positieve methode. De nieuwste inzichten in hondengedrag hebben ons doen inzien dat honden liever samen-werken dan gehoorzamen. Samenwerken is een natuurlijk aspect voor roedeldieren en leuker dan domweg gehoorzamen.

Elk gedrag van uw hond heeft tot doel dat het hem iets oplevert. Door gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te negeren en het succes te ontnemen zal het gewenste gedrag toenemen en het ongewenste gedrag afnemen en zelfs verdwijnen. Zo creëren wij een hond die zijn aandacht op zijn baas zal richten.

Lees meer

Foto's en Video's

Bekijk alle hondenschool foto's & video's

Binnenkort van start

Privelessen

Wie: Voor eigenaren met honden die zo'n extreem probleemgedrag vertonen, dat het nog onmogelijk/onverantwoord is om in groepsverband te trainen. En/of voor personen wiens lichamelijke (of geestelijke) gesteldheid hun in bepaalde mate beperkt in de fysieke omgang met hun hond.

Wat kost het: €35,- per les van ca. een half uur (plus kilometervergoeding indien de les bij jou thuis plaats vindt).
Wanneer is het: In overleg.

Waarom: Tijdens deze lessen krijg je naast algemene basiskennis over hondengedrag en leerprocessen ook specifieke therapieën gebaseerd op het probleemgedrag van jouw hond. De lessen kunnen plaats vinden bij onze Hondenschool of bij jou thuis.

Lees meer

Gedragsconsult

Wie: Honden die met hun gedrag dergelijke problemen veroorzaken zodat een gedragsdeskundige ingeroepen wordt om het probleem in kaart te brengen.

Wat kost het: €35,00 per half uur excl. kilometervergoeding. Het gedragsconsult neemt gemiddeld anderhalf uur in beslag.

Wanneer: Het gedragsconsult vindt plaats op afspraak na telefonisch overleg tussen cliënt en de gedragsdeskundige van de Ranzijn Hondenschool. Bij voorkeur vindt het consult plaats bij de cliënt thuis.

Waarom: Soms is het voor een eigenaar moeilijk om het probleemgedrag van de hond in kaart te brengen en een oplossing te vinden voor het gedrag. Vaak wordt een hond door de dierenarts doorverwezen.

Lees meer

Dierenarts & Trimsalon

Dierenarts

De volledig uitgeruste dierenartspraktijk met gekwalificeerd personeel is de eerste Nederlandse combinatie van een tuincentrum met een hoogwaardige dierenkliniek. De praktijk beschikt over o.a. een operatiekamer, laboratorium, opnameruimte, echo- en röntgenapparatuur. De volledig van het tuingedeelte afgescheiden kliniek verzorgt inentingen, operaties en onderzoek van honden en katten, maar ook knaagdieren, vogels en reptielen worden behandeld.

Trimsalon & Wasstraat

Bij Ranzijn tuin & dier is het altijd mogelijk om voor 5 euro zelf je hond te wassen in één van de speciale, handige hondenbaden. Je kunt je hond ook laten wassen, dit kost 15 euro. Het trimmen door onze gediplomeerde trimsters kost 25 euro per uur. Beiden zijn alleen mogelijk op afspraak.

Bekijk onze dierenartspraktijken

Ons team

Bij Ranzijn Hondenscholen werken gediplomeerde instructeurs die regelmatig bijgeschoold worden. Daarnaast hebben zij een intensieve periode intern stage gelopen. Echte professionals die denken aan mens en dier!

Met een gedegen kennis van hondengedrag alleen red je het niet. Wij zijn van mening dat mens en hond optimaal leren als beiden zich prettig bij ons voelen. Wij besteden dan ook heel veel aandacht aan een ontspannen les- en trainingsomgeving. Geen gehaast, maar veel aandacht voor het individu. Geen enkel mens is hetzelfde, maar ook geen enkele hond is hetzelfde.

Onze trainers verstaan hun vak als geen ander en zij houden van mens en dier. Een diervriendelijke en positieve trainingsmethode is leuk en je zult versteld staan hoe rustig het is op en rond onze trainingaccomodatie doordat iedereen samenwerkt. Wil jij dit ook? Kom dan eens langs en aanschouw het met eigen ogen.

Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk de vacaturepagina.